Европа дава съвети срещу войната: Същинският антидот срещу войната е европейската

...
Европа дава съвети срещу войната: Същинският антидот срещу войната е европейската
Коментари Харесай

Върховен представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност: Антидотът срещу войната е европейската интеграция

Европа дава препоръки против войната: Същинският антидот против войната е европейската интеграция. Това съобщи Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и висш представител (2014-2019 г.) на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност.

Могерини взе участие в провеждащия се в София конгрес „ Европейски Съюз среща Балканите “, на който политици и специалисти разискват стъпките към усилване на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз.

Моята баба беше претърпяла Втората международна война и тя доста се тревожеше, когато срещнеше немски туристи в Рим, описа Могерини. Единствено интеграцията посредством Европейски Съюз ни оказа помощ да станем единна обединена Европа, съобщи тя. 

Федерика Могерини означи, че би се фокусирала повече върху интеграцията, в сравнение с върху разширението. Когато приказваме за Западните Балкани, не става дума за разширение, а за това да включим една към този момент принадлежаща географски към Европа част, само че към момента политически – не, сподели тя.

Според Могерини Европейски Съюз няма да има съперници в района, в случай че бъде пореден. Тя уточни, че още от юни 2019 година доверието в Европейски Съюз е било леко разтърсено и в този момент, като следи в профил, вижда, че отчаянието се усилва, което, по думите ѝ, е рисково, съобщи Българска телеграфна агенция.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР